Hjælp og nyttige tricks

Instruktioner i at hunden bliver hjemme

Det kræver:

Rolig stemmeføring (signaler at du har jo styr på situationen) - ingen ophidselse fra fører - men bestemt tale (udstrål at sådan er det bare)

 

1)

Lær først din hund basale kommandoer som "sit" og "bliv". Din hund skal forstå disse kommandoer, før du kan lære den at opholde sig i gården/haven – i området.

Sørg for at din hund ikke har nulighed for på egen hånd at strejfe rundt i området - sørg for at det er mere spændende der hjemme hos jer - I er hundens GUD og leder i livet - alt spændende og kærlighed udspringer alene fra jer, og ikke fra naboen, bekendte eller andre fremmede dyr og hunde.

 

2)

Start med at lade din hund komme udenfor i gården/haven/området i snor. Langsomt går I sammen grænserne rundt om området/gården. Hvis din hund forsøger at forlade området, træk fast i snoren. Træk ikke tilbage, men træk altid til højre eller venstre. Giv den en godbid, når den ikke forlader området. Gør dette hver dag i to til fire uger, eller indtil hunden stopper forsøg på at forlade området helt.

 

3)

Tag igen din hund udenfor, som du plejer, men uden snor. Langsomt går I grænserne rundt sammen igen (uden snoren) - ligesom du gjorde, mens snoren var på. Beløn den straks for god opførsel – ros og godbid. Hvis den forsøger at forlade området, bring den tilbage straks – stop øvelsen, og prøv igen senere eller næste dag. Fortsæt med at gøre dette i yderligere to til fire uger.

 

4)

Tag så din hund udenfor igen, når du har lært den, hvor grænserne i gården er. Du må ikke gå med hunden denne gang. Lad den udforske gården/området på egen hånd. Hvis det virker som om den ønsker at forlade området, siger "Nej!" i en fast stemme. Hvis hunden forlader området, bring den tilbage straks. Hvis hunden ikke forlader området, beløn den ros og godbider.

 

5)

Fortsæt at øve med din hund, indtil den endelig indser, at den ikke får lov til at forlade området. Hvis hunden igen begynder, at forsøge at forlade området, starter du forfra med Trin 1.